); ga('send', 'pageview');

Welkom bij ORS Technics & ORS Racing

ORS Technics 4x4 Off-Road Racing

Kevin en Sven heten u welkom en geven graag een beetje meer uitleg over ORS Technics en ORS Racing.

In deze Blog sectie willen we u regelmatig op de hoogte te houden met nieuws over onze online shop, de showroom, onze werkplaats, alsook de deelname aan wedstrijden. Door de snelle uitbreiding van onze zaak is de deelname aan wedstrijden opgeschoven naar 2020. Maar als alles volgens plan verloopt hopen we er in 2020 toch weer helemaal klaar voor te zijn.

ORS Racing werd opgericht in 2017 door Kevin Ramon, Kevin Engelen en Sven Mergaerts. Kevin Ramon, die al zeer jong de race-microbe te pakken kreeg, nam o.a. deel aan pocketbike races, karting races, motorbike snelheidswedstrijden in de 125cc categorie, en later ook in de Monobike 600cc.

Kevin sleutelde al enkele jaren aan zijn eigen 4×4 Patrol, en kreeg steeds meer vraag van vrienden en kennissen om ook aan hun 4×4 terreinwagens te sleutelen. Omdat Kevin steeds meer vraag kreeg voor speciaal sleutelwerk aan race auto’s en auto’s die deelnamen aan off-road wedstrijden, werd ORS Technics opgericht.

Ramon is geen onbekende naam in de Belgische en internationale racewereld. Behalve een snelle racer en sterke competitor is hij een gewaardeerde persoonlijkheid in het 4×4 wereldje.

Het was altijd het bovengenoemd drietal hun droom om zelf een auto in elkaar te steken, en stilaan vormde zich het idee om een 4×4 racewagen van scratch op te bouwen.

Off-road and 4x4 racing

Met de vaardigheden (opleiding automechanica en lasser) die Kevin Ramon bezit, de ervaring die hij door de jaren heen opdeed, en de samenwerking met goede vriend Sven Mergaerts moest dit lukken. De droom van het drietal werd werkelijkheid, en de auto was race klaar en reed zijn eerste wedstrijd in de Scorpion Challenge op 19 maart 2016.

Ondertussen hebben de boys meerdere wedstrijden gereden en voor opmerkelijke prestaties gezorgd. Niet alleen tijdens het racen, maar mogelijk nog opmerkelijker dan hun vaardigheden als rijder en co-piloot, waren hun prestaties naast de omloop om onwaarschijnlijke reparaties uit te voeren in een record tijd.

In een volgende post zullen we mat meer vertellen over ORS Technics en de winkel die binnenkort opengaat, maar hier willen we nog even afsltuiten met de mededeling dat onze uiteindelijk doel voor onze race activiteiten is om terug deel te nemen aan Cross Country races en snelheidswedstrijden zoals de BAJA 300 in Duitsland, de BRESLAY Rally in Polen, de BALKAN Rally in Bulgarije, alsook verschillende geselecteerde wedstrijden in Nederland, Frankrijk en België.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *