De Autosport Shop Voor Rally, Race, Off-Road en 4×4

Een winkel annexe workshop voor 4×4 rijders, zowel voor particulieren als voor de bedrijfswereld (werfverkeer, landbouwers,…..) zonder de racerij te vergeten, is een enig concept in Belgïe en was het uitgangpunt toen ORSTechnics werd opgestart.
Zowel een online als offline platform bieden voor aankoop van 4×4 onderdelen, uitgebreid met een workshop waar de aangekochte goederen onmiddellijk kunnen gemonteerd worden, is een unicum in België.

Het eigenhandig ontwerpen en vervaardigen van meer performante onderdelen was een hele uitdaging die ORSTechnics met veel enthousiasme en succes aanging. Kevin’s ervaring in de racerij overtuigde hem dat dit een markt is die openligt.

ORSTechnics is flexibel en met de ervaring en knowhow die ze bezitten kunnen ze heel wat aan op het gebied van fine-tuning van motor- en andere onderdelen die de prestaties alsook de levensduur van de auto positief beïnvloeden.
Dit is uiteraard niet alleen belangrijk voor de sportieve rijders of de wedstrijdpiloten maar ook de rijders die beroepshalve hun 4×4 voertuig dagelijks gebruiken hebben hier baat bij.

Concurrentie is er nauwelijks aangezien de combinatie winkel/workshop die ORSTechnics biedt onbestaande is in België.

Wat de prijszetting van de onderdelen betreft, gaat ORSTechnics uit van de aankoopprijs van ofwel het onderdeel of van de aankoopprijs van de grondstof of het basisproduct rekening houdend met de arbeid die nodig is om een afgewerkt product af te leveren.
Voor de onderdelen en producten die aangekocht worden hanteren ze de adviesverkoopprijzen van de leveranciers, maar dit steeds in functie van hun marges.

Het team laat zich verder bijstaan in alle disciplines waarin nodig, om de zaak tot een succes te maken. Zo zullen ze voor specifieke IT issues en financiële aangelegenheden beroep doen op specialisten.

Kevin Ramon (8/3/1983), zaakvoerder

Het runnen van een race-atelier, annexe shop was al heel lang Kevin’s droom.
Kevin is van kindsbeen af gepassioneerd door motoren. Al op zeer jonge leeftijd kwam hij in contact met gemotoriseerde sport en snelheid. Zijn stiefvader zowel als zijn oom waren racepiloten op de moto en later in autoracerij.
Hij volgde elke wedstrijd van op de eerste rij om dan uiteindelijk zelf piloot te worden in de klasse 125 cc. Sleutelen aan motoren doet hij sinds zijn 14de.
Kevin volgde een opleiding op leercontract bij een motohandel in Mechelen en vervolmaakte zijn kennis met een cursus lassen.
De passie voor motoren breidde zich uit tot de wereld van 4×4 en in 2016 bouwde Kevin eigenhandig zijn 4×4 raceauto.
Het team (ORS RACING vzw) nam niet onfortuinlijk deel aan een aantal nationale en internationaal wedstrijden.
De interesse van mede-deelnemers en andere race adepten in Kevin’s capaciteiten was gewekt en hij kreeg meer en meer vraag naar tuning van hun auto’s en/of het maken van speciale onderdelen die niet in de handel te verkrijgen zijn.

Het was snel duidelijk dat Kevin van zijn passie zijn beroep zou maken en de stap naar de zelfstandigheid werd in april 2017 gezet.
Onder de vleugels van JPR RACING BIKES bv werd Kevin zaakvoerder met Sven aan zijn zijde.
Kevin is gepassioneerd en gedreven en ondertussen een ervaren en veelgevraagd mekanieker op race wedstrijden in binnen- en buitenland.
Kevin is een persoon met een sterke persoonlijkheid die de creativiteit en de know-how bezit om bij een probleem met een pragmatische en kost effectieve oplossing te komen. Hij heeft een excellente kennis van de markt, een groot doorzettingsvermogen en een goed organisatorisch inzicht.

Stieven Cauwenberghs (03/01/1973)

Kwam het team onlangs vervoegen. Het raceatelier barst uit zijn voegen en als ervaren mekanieker is Stieven een geapprecieerde partner.

Sven Mergaerts (14/01/1985)

Is in alle opzichten de rechterhand van Kevin, heeft een technische opleiding genoten en kan zijn mannetje kan staan op gebied van IT. Daarenboven is hij net zoals Kevin een bekwam lasser. Sven houdt zich buiten zijn technische taken ook bezig met de administratie en facturatie van ORSTechnics. Samen met Kevin vormt hij de perfecte tandem.

ORS Technics Team

Kevin ramon

zaakvoerder/mechanieker
ORS Technics bvba

Sven Mergaerts

zaakvoerder / mechanieker ORS Technics bvba

Stieven Cauwenberghs

mechanieker ORS Technics bvba

Jurgen volckaerts

piloot vzw ors racing

Giovani lienard

piloot ors racing vzw

Jelle dens

piloot vzw ors racing

Shopping cart